29 Eylül 2015 Salı

Kızıl Gezegen Mars'ta sıvı halde su bulundu! Google Şirketi Kızıl Gezegen Mars'ı Google Doodle yaptı

Sevgili Dinamit Kenti Okuyucuları;

Bugün Sizlere Hepimizi İlgilendiren Çok Önemli Bir Bilgi Makalesini Paylaşacağım.

Hadi Gelin Şu Makaleyi Birlikte İnceleyelim ;

Google Şirketi Dün Akşam NASA'nın yaptığı çok önemli basın duyurusundan sonra bugün Mars'ı Google Doodle yaptı. NASA, tüm dünyanın merakla beklediği basın duyurusunda Mars yüzeyinde sıvı halde su bulunduğunu ve bu suyun zaman zaman sıvı halde olduğunu duyurdu.



ABD'nin başkenti Washington'daki NASA merkezinde bugün gerçekleşen tarihi basın konferansında, Kızıl Gezegen Mars'ta dönemsel olarak "akan su" olduğuna dair kanıtlar bulunduğu duyuruldu.
NASA tarafından yapılan açıklamada, Mars Keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda, Kızıl Gezegen Mars'da sıvı, akışkan halde tuzlu su bulunduğu belirtildi. Bu büyük keşif, Kızıl Gezegen Mars'ta hayatın en önemli parçalarından birinin bulunduğunu gösteriyor.
Peki şimdi ne olacak?
Büyük keşfin ardından ne yapacakları sorulduğunda bilim adamları, öncelikle bu suyun kaynağına, nereden geldiğine araştıracaklarını açıkladılar.
Bitki yetiştirmek mümkün mü?
Soru: Bu suyu kullanarak Mars'ta bitki yetiştirebilir miyiz?
Cevap: Bence asıl problem, yükselti farkı. Dünya'da da yüksek yükeltilerde sadece yosunlar yetişebiliyor. Mars'ta da benzer bir durum var, gezegenin yüzeyi, Everest Dağı'nın  3 katı genişliğinde neredeyse.
Bu yükseklikte dünyada olduğundan çok daha ince bir atmosfer var, ancak genetik mühendisliği ile bitkilerin dayanıklılığı artırılarak bu sorunlar çözülebilirse, Kesinlikle, bu su ile bitkiler sulanarak, yetiştirilebilir.

"2020'lerde Mars'ta olacağız"
Yapılan açıklamada, Mars'a gönderilmesi planlanan bireylerin, bulunan bu su sayesinde işlerinin çok kolaylaşacağı belirtildi.
Suyun içerisindeki hidrojen ve oksijeni ayrıştırarak, roket yakıtından, Mars yüzeyndeki insanlar için kritik olan suya kadar çok sayıda ihtiyacın karşılanabileceğinin altı çizildi.
"Yaz" mevsiminde ortaya çıkıyor
Sıvı haldeki suyun Mars'ın "yaz mevsimi döneminde" gezegenin kanyonlarından ve krater duvarlarından aktığı, NASA'nın Kızıl Gezegen Dediğimiz Mars'ın yörüngesinden çektiği fotoğraflarla ortaya çıkarıldı.
Bu suyun, gezegenin sonbahar mevsimi döneminde sıcaklıkların düşmesiyle kuruduğu açıklandı.
Mars yüzeyinde suyun donmuş halde bulunduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı uzun süredir sorgulanan bir konuydu.Ve Artık Buda Biliniyor. Hadi Bakalım Hayırlısı...
Mars'ta yaşam var mı?
En merak edilen "Mars'ta yaşam var mı" sorusuna ise şu şekilde yanıt verildi:
"'Dünya dışında yaşam var mı' sorusuna şuan için cevap bulamadık, ancak yüzeydeki suyun varlığı, yaşam için de büyük bir şans anlamına geliyor, artık araştırmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız"

Dinamit Kenti
Alıntı Yapmayınız
Sonraki Paylaşım
Önceki Paylaşım
Önerilen Paylaşımlar

0 yorum: