29 Eylül 2015 Salı

Sitenizin SEO Puanını Öğrenin



Merhaba Dinamit Kenti okuyucuları. Bu yazımızda "Sitemizin Nasıl Seo Puanını Öğrenebiliriz" adlı konumuzu inceliyiceğiz. Öncelikle SEO nedir buna bir bakalım;

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

 Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization), arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemelerdir. İngilizce kısaca "SEO" (Search Engine Optimization) olarak ifade edilmektedir. Bununla birlikte arama motorları, arama sonuçlarını listelerken algoritmik yani matematiksel bir yapı kullanmaktadır. Bu nedenle web geliştiricileri; yazmış oldukları sayfaları bu ayrıntıya dikkat ederek oluşturmak durumundadır. İnternetin ekonomik anlamdaki gücünün artması neticesinde hızla yaygınlaşmaya başlamıştır.

Şimdi ise "Sitemizin Seo Puanını Öğrenmek" bu soruyu cevaplayalım.

Seo puanı öğrenmek WM Aracı gibi siteler aracılığı ile çok kolay bir şekilde ölçülebiliyor.
Şimdi ise adım adım size bunu anlatalım.

1-  WM ARACI adlı siteye gidiyoruz.

2- Menüden, Seo Analiz butonuna tıklayalım.

3- Site Url Girme Yerine Sitemizin Adresini Yazalım. Örn: https://dinamitkenti.blogspot.com.tr

4- Seo Analiz Butonuna Bastıktan Sonra Kısa Bir Süre Bekliyoruz Biz Beklerken'de Seo Analizimiz Oluyor.

5- Ve SEO puanınız çıkıyor. Altta ise başarı olanları ve başarısız olanlar çıkıyor başarısız olanları yaparak SEO puanınızı kolayca yükseltebilirsiniz. Bilgi mesajları seçeneğinde  ise SEO analizi yapılırken dikkate alınan bazı şeyleri bize gösteriyor.

Ve unutmayın ki SEO puanınız ne kadar yüksekse index yeme hızınız'da ona göre daha hızlı olur. 

Bu yazımızın'da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda "Sitemizin Seo Puanını Öğrenmek" adlı konuyu inceledik. Bir daha ki makalemizde görüşmek üzere. 

Alıntı Yapmak Yasaktır. Bu yazı tamamen Dinamit Kenti için yazılmıştır. Kaynak belirtilmeden kullanılırsa gereken yasal işlemler yapılır.

İyi günler.

Sonraki Paylaşım
Önceki Paylaşım
Önerilen Paylaşımlar

2 yorum: