5 Ağustos 2018 Pazar

Minecraft Plugin Nasıl Kurulur?

Minecraft Plugin Nasıl Kurulur?

Selamlar sevgili Dinamit Kenti okuyucuları bugün yazımızda Minecraft sunucu kurmak isteyenler için "Minecraft Plugin Nasıl Kurulur?" sorusuna cevap getireceğiz.

Öncelikle plugin(eklenti) kurmak çok basit bir işlemdir fakat bundan önce bukkit, spigot, paperspigot gibi içine plugin(eklenti) kurabileceğiniz sunucu dosyaları indirmeniz gerekmekte.

             **      Belki ihtiyacınız olur: Minecraft Bukkit Sunucu Kurma

Minecraft bukkit/spigot vb. sunucu kurduktan sonra oluşan plugins(eklentiler) klasörü içine indirdiğiniz eklentiyi atacaksınız. Örneğin Authme yani sunucuya giriş yaparken kayıt sistemi plugini(eklentisi) eklemek istiyorsunuz. İnternete Authme 1.12.2 (sunucunuzun sürümü) yazın.

mc plugin nasıl kurulur

İlk çıkan sayfaya girdiğinizde gördüğünüz gibi bir yer açılacaktır. Buradan oyun Game Version(Oyun Sürümü) kısmından sunucu sürümünüzü seçin. Sonra ok ile gösterdiğim indirme butonuna bastıktan sonra indirilecektir. İndirdiğiniz dosyayı sunucu klasörünün içindeki plugins(eklentiler) klasörüne atın. Attıktan sonra sunucuyu kapatıp tekrar açın. Sunucu kapatıp tekrar açtıktan sonra sunucuya girdiğinizde eklenti aktifleşmiş olacaktır. Bunun gibi istediğiniz eklentiyi Google'de aratıp bulduktan sonra sunucu dosyaları içindeki plugins(eklentiler) klasörünün içine atın.

Evet arkadaşlar konumuz bu kadarda eğer okumadıysanız;

Sonraki Paylaşım
Önceki Paylaşım
Önerilen Paylaşımlar

0 yorum: