14 Ekim 2015 Çarşamba

Yüzdeki tırnak izleri nasıl geçer?

Yüzdeki  tırnak izleri nasıl geçer?



Tırnak İzleri Nasıl Geçer?

Tırnak izleri çoğu zaman görünüşü bozması açısından sinir bozucu bir sorundur. Daha çok yüze ve kol bölgesine alınan darbeler, hasarlar sonucunda tırnak izleri oluşabilir. Hayvan severken ya da uzun tırnaklardan alınan darbeler sonucunda bu izler daha çok görülür. Tırnak izleri sorunu geçicidir ve korkulacak bir şey yoktur. Herhangi bir tedavi uygulanmadan kısa süre içinde, kendiliğinden geçer. Ancak özellikle yüz bölgesinde oluşmuş tırnak izleri, kişinin estetik görünüm açısından rahatsız olmasına neden olduğundan izlerin çabuk geçmesi için çeşitli yöntemler aranır.
Kantaron Yağı: Tırnak izlerinden kurtulmanın en bilindik yollarından biri kantaron yağıdır. Aktar ya da eczanelerden temin edilerek, izlerin meydana geldiği bölgeye iyice sürülür. Sürüldükten kısa süre sonra tırnak izlerinin kaybolduğu görülür. Kantaron yağının cilt üzerinde yapıcı ve onarıcı bir etkisi vardır.
Krem/ Merhem: Kantaron yağı, eski tedavi usullerinden biridir. Bunun yerine eczaneden temin edebileceğiniz krem ve merhemler de mevcuttur. Eczacınıza ya da doktorunuza danışarak bu kremlerde alıp, kullanabilirsiniz.
Tırnak izlerinden kurtulmak, uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde gayet basittir. Ancak yine de izlerden kurtulmak yerine darbelerden korunmayı ve dikkatli olmayı tercih etmek daha faydalı olacaktır. Aşırı derecede darbeye neden olmuş tırnak izleri, enfeksiyona neden olabilir. Aşırı bir darbeye neden olmuş tırnak izleri vakasında, derhal doktora başvurmanızı ve sorunu ihmal etmemenizi öneriyoruz.
Sonraki Paylaşım
Önceki Paylaşım
Önerilen Paylaşımlar

1 yorum: